U bent hier: Home / NIEUWS / Onze werken reizen

ONZE WERKEN EN ONZE EXPOS REIZEN

Regelmatig worden de werken van het Museum van Elsene uitgeleend voor andere prestigieuze tentoonstellingen.

Tijdens de sluiting van het Museum laten we onze werken op reis gaan!

SCHAARBEEK

Tentoonstelling NUAGES vroeger en nu

Maison des Arts - van 18 september tot 21 november 2021

Wolken … Deze natuurverschijnselen zijn het voorwerp van dagelijkse wetenschappelijke en populaire belangstelling vanuit meteorologisch oogpunt. Maar ze genieten ook de status van ‘poëtisch object’. Wolken fascineren, nodigen uit tot contemplatie, mijmeringen… Ontelbare dichters, schrijvers en kunstenaars lieten zich door wolken inspireren en dichten ze vele eigenschappen toe, zoals vergankelijkheid, lichtheid, verheffing, metamorfose, beweging, vluchtigheid, transparantie, ondoorzichtigheid, zachtheid en dreiging. Aan de hand van een selectie van kunstenaars, die meestal actief zijn in de Belgische hedendaagse kunstscène en regelmatig of zo nu en dan het thema van de wolk bezigen, is de tentoonstelling vooral een oproep tot dromen, tot ontsnappen en tot lichtheid.

LUXEMBURG-STAD

Tentoonstelling CLOSE UP on Belgian contempory art

Degroof Petercam Bank - van 29 september tot 29 oktober 2021

In lijn met haar beleid om de kunstwereld te bevorderen en de artistieke schepping in België en Luxemburg te ondersteunen, presenteert Banque Degroof Petercam zijn nieuwe grote tentoonstelling in samenwerking met het Musée d'Ixelles. Deze tentoonstelling presenteert een selectie van hedendaagse Belgische kunst die de afgelopen jaren is overgenomen door het Musée d'Ixelles. Onder deze werken, waarvan sommige voor het eerst aan het publiek worden gepresenteerd, zal het mogelijk zijn om de werken van Belgische kunstenaars als Marcel Berlanger, Sophie Kuijken, Stephan Balleux, Sammy Baloji of Anne de Gelas te overwegen.

BRUSSEL

Tentoonstelling CRUSH. Onverwachte ontmoetingen tussen design en kunst

Design Museum Brussels - van 22 oktober tot 06 maart 2022

Het Design Museum Brussel en het Museum van Elsene gaan een ritmische en spontane pas de deux aan met de tentoonstelling Crush, die stukken uit hun respectieve collecties samenbrengt. Het Museum van Elsene een selectie van schilderijen, beeldhouwwerken, foto's en andere tekeningen uit zijn reserves naar voren om vrolijke verbanden en speciale accenten te leggen met The Plastic Design Collection. Deze onverwachte dialoog tussen designobjecten en kunstwerken onderstreept de eigenheid en de verscheidenheid van de twee collecties, die in een nieuw licht worden onthuld, zonder enige bescheidenheid.

DROGENBOS

Tentoonstelling Abstracte kunst in vogelvlucht

FeliXart Museum - 13 juni tot 02 januari 2022

Museum van Elsene, 1965.
Felix De Boeck komt van onder zijn kerktoren van Drogenbos, ruilt zijn boerenklompen in voor stadsschoenen en trekt naar dit museum met renom, waar er een eerste retrospectieve wordt gewijd aan zijn oeuvre.

Vandaag, 55 jaar later, weer onder de kerktoren van Drogenbos.
50 werken uit de rijke collectie van het Museum van Elsene komen naar het FeliXart Museum, waaronder De duif (1927) van Felix, die als het ware terugkeert naar haar heimat in Drogenbos, in vogelvlucht op amper 7 km van de hoofdstad.

STAY TUNED FOR MORE!

Document acties